vilken helg :)

ojsan hoppsan!! :) så kul jag haft i helgen. lördags morgonen började melodikrysset som vanligt :) sen kom mamma vid elva tiden och skulle hjälpa mig och björn med allting som behövdes göras innan släkten kom på födeslsedags fika. mamma är guld värd i såna lägen, tack så jätte mycket mammsen :)
släkten kom och jag dukade upp min buffé av alla miljoner kakor, bullar och sockerkakor jag ville bjuda på. efter det så var det självklart tårta. men eftersom inte jag och björn äter så himelens mycket kakor och bullar så skickade vi med farmor och farfar och kusinerna sockerkakor kakor och bullar.

efter att de åkt hem och jag tackat för alla förtjusande presenter jag fick så började förberedelserna för nästa partaj. då skulle alla gegga-mojjor göras iordning, jag skulle byta outfit och sminka på den lättsamma sminkningen från dagen till en mer fin sminkning :)

alla kom indroppande en efter och gud vad glad jag är för alla presenter jag fick :) TACK så himla mycket allihopa och tack för att ni kom det var verkligen hur kul som helst.

söndagen var inte så mycket bakis-dag som jag hade planerat. vaknade upp ur min dvala vid elva tiden och mådde som en prinsessa och det var ju inte mindre prinsess likt när jag fick frukost på sängen av min prins. frukosten bestod av våfflor och jordgubbar. mumsfillibabba :) på eftermiddagen så tog vi oss en cykel utflykt runt om i eskilstuna. älskar cykel utflykter med björn och min nya cykel. men denna utflykt var inte som de brukar vara, detta var verkligen en prövning. backar upp och backar ner kan man ju tyckas att det ska vara men så var det inte!! vi hade bara backar upp och backar UPP igen.. hela tiden, var totalt slut när vi kom upp för den värsta backen av de alla och sen tittar jag lite längre fram och då kommer en backa upp igen. trodde min stund va kommen men vi kom välbehållna hem som tur var.
sen åt vi god mat framåt kvällningen och gick sedan ner till rio som vanligt på söndags kvällarna. björn och jag är gå-på-sena-söndags-bion-varje-söndag personer. hur mysigt som helst, förra söndagen när vi var på "harry potter"  var det bara vi två och ett par till i biosallongen men igår kväll kollade vi på "på smällen" och då var de lite fler personer än förra söndagen.

ska plocka iordning i lägenheten idag, försöka hitta en tvätttid i djungel av kolvar nere vid tvättstugan sen ska jag försöka att hitta på vad som ska ställas på bordet ikväll när björn kommer hem. falukorv kanske? det var länge sen, korvstroganoff och ris var hundra år sen vi åt så det får det bli :) ♥ ♥ ♥

(lägger in lite kort från helgen när jag
har haft orken att lägga in de på datorn
)

onsdag morgon

hur i hela friden ska jag kunna bli av med förkylningen jag har?! måste hinna bli av med den tills på lördag då det är tjugo års partaj för hela slanten. morfinet jag huttar gör skillnad, men undra om den inte ska göra lite mer skillnad?! det är det som är frågan, kanske ska ta de 3-5 gånger om dagen som det står istället för bara på kvällen. undra hur man blir i knoppen om man tar det så ofta. får väl testa mig fram :)

idag kommer lars winnerbäcks nya singel ut. har redan låten på datorn men sjävklart kommer jag kila ner till rocks och köpa singeln, ett måste köp idag och även ett måste i skivsamlingen.

igår vid den här tiden hade jag så tråkigt så att jag gick och la mig igen, somnade och vaknade inte för'n vid tolv tiden. har redan börjat fått tråkigt nu, undra om man ska gå och lägga sig och sova bort nån timme eller två eller ska jag ta tag i all tvätt som hänger i lägenheten och använda mitt nya strykjärn och stryka björn två skjortor jag tvättade häromdagen?! skulle ju vara snällt för han hade tänkt att ha den imorse men den va så skrynklig så det såg inte alls fint ut. lovade honom att stryka den tills imorgon så han kunde få ha den då. idag ska jag hålla mitt löfte och stryka hans skjorta.

glömde läsa tidningen imorse när jag åt frukost, undra om tidningen fortfarande ligger kvar på dörrmattan eller om vi inte ens fått någon tidning idag, ska genast kolla upp det där sen ska jag lägga mig under mitt vinter-mys-fluff täcke och läsa tidningen.

tisdag

har precis pussat björn hej då innan han skulle gå till skolan. hans andra skoldag idag och han lyser av glädje. han trivs jätte bra och tycker att allt är klockers!! :) så glad för hans skull.

jag har vart lite små förkyld i över en vecka nu, men igår slog det till ännu värre. hostar så jag nästan inte kan andas. mamma kom förbi med morfin igår till halsen. blev bättre men nu på morgonen så är det lika illa igen., ska nog ta mig en hutt morfin igen. morfinet hjälper bättre än mollipecten, men mollipecten smakar så himla mycket bättre än morfinet.

image126



idag ska jag inte hitta på så mycket, plocka iordning tvätten, stryka lite skjortor med nya strykjärnet och kanske ta en sväng med älskade racer cykel.

var ute och övningskörde med longboarden igår. hujedamej vad det går, skit roligt och hur läskigt som helst. men fy sjutton, nu ska jag ge mig farao på att jag ska kunna åka longboard om några veckor. skulle vilja kunna åka sådär himelens bra och schwissa ner för branta backar mitt i stan.

möblerade om i data / musik / mys rummet igår kväll, bytte helt plats på alla gitarrer och förstärkare och sånt så vid fönstret har det blivit världens mysis hörna. ska inhandla lite fler kuddar och hämta bauta kuddarna hemma hos mamma och pappa någon dag sen är mysishörnan fulländad. rummet blev typ hundra gånger större efter möbleringen, känns jätte bra och det är hur fint som helst nu.

MIN FÖDELSEDAG!!!

image125



idag är det den stora dagen. jag fyller tjugo år :) fick en urtjusig cykel av mamma, pappa, david och fredrik idag. var jätte glad. den är grön med blommor och den bästa pick-nick cykelkorgen. ska lägga upp kort på den när jag lagt in korten på datorn.

image123



fick en super duper cool longboard av björn imorse. testade den nyss i vardagsrummet och jäklar vad de kommer gå på gatorna :) ska lära mig och åka longboard bäst i hela världen. kan jag åka snoboard så borde det inte vara alltför svårt.

image124


jag älskar dig bara mer och mer för varje dag som går. du är mitt allt och du betyder så enormt mycket för mig. det är dig jag vill leva med resten utav mitt liv med, jag är helt galet kär i dig. du är min stora kärlek här i livet.


image120

saknar henne :(

image122

min allra raraste vän, helena :)

dagen innan den stora dagen

jaaaa :) imorgon fyller jag år, 20 år!! tänk vad tiden går fort egentligen. låg och tänkte på det imorse när jag låg och drog mig lite extra, imorgon fyller jag år. då får jag veta vad som finns i garderoben där björn gömt sin present. jag kan inte tjuvtitta heller, han har satt upp en lapp och en tejpbit över så om jag skulle få för mig att titta så är jag busted. har bestäm mig för att jag inte ska tjuvtitta. blir inge roligt imorgon då.

idag är det den där sovmorgon lördagen. gick upp vi kvart över nio och hämtade tiningen, gick sedan och la mig och lusläste första delen. gick sedan upp för att göra iordning frukosten. vart en ensam frukost idag för björn sover som en stock där inne. åt gröt och två knäckis smörgåsar och nu sitter jag och löser melodikrysset. går ganska bra. får se om tjugo minuter hur det gått.

förkylningen har inte blivit så mycket bättre, siter och hostar och snörvlar, ska ringa mia och få lite hostmedicin tror jag. mucoangin som björn köpte till mig häromdagen bedövar ju bara gomen, tungan och halsen. okej kanse inte gör lika ont i halsen men jag hostar precis lika mycket.

efter melodikrysset ska jag gå och väcka björn så att han får äta frukost så vi kan gå ner på stan sen.


IMORGON FYLLR JAG 20 ÅR!!!!!!!!!!



torsdag

hade kalas i förtid igår kväll :) björns föräldrar, brorsa och farmor var här och firade min bemärkelsedag. vi fikade och åt tårta och självklart fick jag öppna presenter :) jag fick ett svart-silvrigt strykjärn, två fin fina påslakan med örngott till och sen fick jag det kortet på björn som jag gått och längtat efter i över ett år. hans mamma har samma kort hemma på väggen och varje gång säger jag att jag vill ha det i bokhyllan hemma och nu har jag det i bokhyllan hemma.

ikväll ska jag göra tacopaj till min älskling. fin middag en torsdag. det är vi verkligen värda båda två, sen ska vi nog kila ner på stan och kolla på rix fm festivalen och säkerligen träffa lite folk man känner :) martin stenmarck kommer ju dit så då är det verkligen värt att gå ner då.

ska hinna sova en timma innan björn kommer hem, så jag både är pigg ikväll och förhoppningsvis är lite piggare imorgon bitti när jag ska upp igen.


image121

:)

image120

jag hjärta dig

"om du bara vill så säg till
jag kan vara din vän när natten faller
om du bara vill öppna din dörr
och bara våga släppa någon in"


"tycker om när jag betyder nåt för dig
det kan aldrig kännas bättre än så här"



tre hj?rtan


måndag

oj vad helgen går fort, men som tur är så är faktiskt min helg lite längre denna vecka. lördag till onsdag, en riktig långhelg. inget jag tackar nej till.

i lördags var mamma och jag och storhandlade på ekängen, åkte därefter och lämpade av varor hemma hos mig, hemma i slagsta och därefter vidare mot torshälla med varor. när vi kom till mormor och morfar med matvarorna lämnade vi maten hemma hos morfar och tog med mormor till plantaget för att handla lite blommor.

sen efter det åkte mamma och jag hem till slagsta för att baka bullar. vi bakade 1,5 liter bullar. trodde att det aldrig skulle ta slut och första bullarna jag gjorde var överjästa och jätte stora. jätta fina är dom, attraktiva och med mycket pärlsocker :)

sen vart det grillning för hela slanten. trodde jag skulle avliva av värmen i bullbaket och plus det grillningen. fattar inte hur sveriges klimat blivit. som linda sa, det är ju ingen regnskog vi lever i men ibland undrar man faktiskt. i alla fall de senaste dagarna där det har varit hur äckligt och fuktigt som helst. hellre regn än denna fuktiga luft. man kan knappt göra nånting för man blir klibbig på hela kroppen och svetten börjar rinna. så äckligt! att känna sig fräsch någon gång kan man glömma, för det blir precis lika klibbigt så fort man kliver ur duschen.

igår hade jag en sån där extreemt tråkig dag. hade inget att göra, tänkte tvätta men inte fanns det någontvätt tid inte. så jag spenderade hela dagen framför tv:n, framför datorn och i sängen. vi sex tiden kom helena förbi. gud så glad jag blev över att se henne igen. den människan har jag kännt jätte länge och för ungefär ett år sen fick hon för sig att flytta till tyskland, men nu var hon hemma på en snabbvisit. vi pratade om allt och ingenting och jag bara njöt. jag vill att hon flyttar hem igen. hem till eskilstuna och hem till mig! saknar henne!!! mamma sa det igår till helena "josefin har saknat dig för hon pratar om dig väldigt ofta" :)

va på gessle "konsert" igår kväll, hemma i soffan i slagsta :) mamma och pappa hade fått något erbjudande från telia att man kunde få se gessles konsert från stockholm igår kväll direkt från soffan hemma i vardagsrummet. tyckte jag var lite kul så självklart pinnade jag till slagat och satt på rad ett i soffan och sjöng med. ångrar mig djupt att jag inte gått på någon av hans konserter i sommar. vet inte varför jag tog mig i kragen och gjorde det. hade ju varit urmysigt. stämningen på en sån konsert är nog på topp.

setat och lyssnat på gessle hela förmiddagen idag. så fort jag kommer upp från tvättastugan skruvas volymen upp igen. fyrtio minuter kvar av tvättstuagn nu sen ska musiken få gå varm resteen av dagen :)

lunch jaa, hoppsan har nog liksom glömt bort att äta. har gått i kylskåpen och pimplat lite mjölk lite då och då men har totalt glömt bort att äta lunch. skulle ju baka idag också, det har jag inte hunnit med. fyller år på söndag och då kommer storsläkten från katrineholm, sen på onsdag kommer björns släkt och ska fira lille mig. ska baka både till på onsdag och till på söndag. måste beställa tårtor. frågan är bara vilken jag ska ta detta år. har ju alltid tagit min favorit tårta, men kanske ska variera mig iår?! jaa kanske, kanske inte.

ska total rensa min ipod idag hade jag tänkt. ta bort verkligen all musik och bara lägga in det jag lyssnar på istället. finna så mycket som jag bara bläddrar förbi och inte lyssnar på. ska på samma gång förnya musiken lite. ta med lite nytt jag laddat ner idag och själcklart kommer alla godingar att komma in på ipoden igen :)

tråkigt?!

jaa det är nog bara förnamnet vad jag har. hittar inte på något kul att göra heller, försökt att somna om men det gick inge vidare, kollat runt på alla kanaler men hittar inget att titta på, setat vid datorn och spelat alla spel man kan tänka sig. med andra ord, detta är en extemt tråkig söndag och det är ju absolut inte så att man blir gladare av vädret.

pratar med tessis på msn, det gör faktiskt allt lite bättre. hon är så rolig den där tösen, gillar henne rejält mycket.

jag tröck på några konstiga knappar samtidigt så nu ser hela sidan hel konstig ut, får hoppas att det blir normalt sen när jag uppdaterar inlägget.

såg die hard 4.0 igår, den var faktiskt riktigt bra, trodde inte det men blev övertalad och det tackar jag för :)

man blir gladare av att lyssna på billy paul. en lycklig och jätte glad låt. sitter och sjunger med och trallar. det är faktiskt sex minuter och trettiotvå sekunder av ren lycka.


It's a little bit funny, Lord, this feeling inside
I'm not one of those who can easily hide
I don't have much money but, boy, if I did
I'd buy a big mansion where we both could live

If, if, if I was a sculpture, Lord honey
But then again who knows (then again who knows)
Or a man who makes potions in a travelin' show
I know it's not much, I know it's not much
But it's the best I can do
You gave me a gift Lord, and I'm gonna sing it for you

And you can tell everybody
That this is your song (this is your song)
It may be a quite, quite simple, but that's how it's done
I hope you don't mind, I hope you don't mind
What I wrote down in words, words
How wonderful life is when you're in the world, world, world

If, if, (if), if I was on a rooftop
I'd kick off my shoes (kick my shoes, kick my shoes off)
I'll write a few verses and then I get the blues
But the sun's been quite, quite kind while I wrote this song
It's for people like you and people like me
I wanna, I wanna keep a turnin' on

So excuse me for forgetting
But these things I do Lord (these things I do Lord)
You see, you see I've forgotten if they're green or blue
Anyway the thing is, anyway the thing is, what I really mean
You've got the sweetest eyes, you've got the sweetest eyes
The clearest eyes I've ever seen, I hope you go back

I hope you, I hope you go back and tell everybody
That this is your song (this is your song)
It may be quite, quite simple, but now that's how it's done
I hope you don't mind, I hope you don't mind
But I wrote down in words, Lord words
I'm doin' it for how wonderful it is
When you're in the world, world, world, world

If, if, (if), if I sat upon a rooftop and kicked off my shoes
(Kick off my shoes, kick my shoes off)
I'll write a few verses and then I get the blues
But the sun's been quite, quite kind while I wrote this song
It's for people like you, people like me
I wanna, wanna keep turnin' on
So escuse me, so escuse me

So escuse me forgetting
But these things I do (these things I do Lord)
You see, you see I've forgotten if they're green or blue, baby
And anyway the thing is, anyway the thing is
What I really mean
You are the sweetest eyes, the sweetest eyes
The sweetest eyes I've ever seen

I want you to go back, go back and and tell everybody
That Billy Paul's got a song (Billy Paul's got a song)
I'm, I'm gonna sit upon a, a rooftop and kick my shoes off
I'm gonna write it (write it), write it (write it), write it (write it)
I might come out with the Gospel (Gospel), the blues (blues)
The jazz (jazz), the rock and roll

I'm gonna, got to
Got to write me a simple song for everybody
Because this is my song (this is your song)
It may be quite, quite simple but that's the way it's done
I hope you don't mind, I hope you don't mind
What I wrote down in words, words
You come on back, you try to try again, try again

Tell everybody
That Billy Paul's got a song (Billy Paul's got a song)
It may be quite, quite simple but that's how it's done, baby
I hope you don't mind, I hope you don't mind
What I wrote down in words
Hold it, hold it, hold it, hold it, get back....



image116

du är det bästa som finns

björn

jag älskar dig!!


en ledig onsdag

ska ta tag i mitt blogg skrivande nu. ska i alla fall försöka :)

i måndags var jag i dalarna med mormor, morfar, freddan och mamma. vi åkte runt och hälsa på mormor och morfars goda vänner. åt jätte god mat i näset, bada på långgrunden vid sannesudden. det var lite trångt i bilen men det var väldigt lyckat. roligt för mormor och morfar att träffa alla igen.

jobbade igår. var så där sjukligt trött. trodde jag bara skulle jobba till halv två, sen när jag kommer till jobbet får jag en liten chock och ser att jag inte slutar förän vid halv fem. hade planerat att ta en promenad från jobbet till slagsta sen lägga mig på gräsmattan i solen. ack så fel allt blev. jag jobbade och slet istället till fyra tiden sen fick jag åka hem.

åkte hem och lagade mat, sprang ner till ica och köpte frimärken, gjorde klart och skickade iväg min hemlis på posten sen tog jag och björn en lång promenad till slagsta fram och tillbaka. vart ganska mör i benen där på slutet, kom hem vid halv elva och somnade innan jag hann lägga mig i sängen.

idag har/hade jag sovmorgon, men till vilken nytta?! vaknade i alla fall kl åtta och kunde verkligen inte somna om. hade planerat att ha världens längsta sovmorgon och dessutom längtat rejält efter den, men neej nej det gick inte alls som jag hade tänkt mig.


håll utkik i era brevlådar, ni vet aldrig när det möjligvis dimper ner ett brev :)


alanya, turkiet!!



image109




vi två
trötta? HAHA :)


havet
det varma, turkosa, underbara havet


havet
detur stranden


hibiscus
min älklingsblomma, hibiscus. det växte hubiscus träd i turkiet,
här hemma har vi det på små sketna plantor.


beach
kleopatra stranden


jeepen
jeepen och björn :)

alanya
utsikten över alanya


fint
solnedgången


solnedgång
två fina flugor i en smäll, björn och solnedgången


safari gänget
hela safari gänget. cassi, marie, mattis, jag och norrköping :)
(björn bakom kameran)


galningen
galna jeep safari chauffören



hotellet
vår gata ner mot stranden.


utsikten
utsikten från vår ballkong


poolen
poolen precis nedanför ballkongen


alla drinkarna
"buy one get one for free"
jaa men om man köper två så kan man väl bara få betal för ena då?! nej då får man dubbelt så mycket av allt.
två piña colada och två blue hawaii
gott? njaa, det var sista kvällen så det var ju hur mysigt som helst men med den turkiska spriten och deras blandningar är inte det godaste jag smakat men va sjutton fina var dom


kocken o jag
våra extremt duktiga kockar och servitörer.
några av björns och mina bästa kompisar nere i turkiet :)


RSS 2.0