SEMESTER!!!!!

image91


upp, upp och iväg!!!!



då var det klart, på söndag morgon flyr vi landet och åker enda ner till alanya, turkiet :) bor på ett all inclusive lägenhetshotell med pool. kunde aldrig trott att det skulle bli så häääääär bra som det slutligen blev. gudars vad härligt det ska bli, längtar så himla mycket, tre dagar kvar och två av dagarna ska jag jobba så det kommer nog gå relativt fort i alla fall.

ska hämta min resväska och mitt pass imorogn hemma hos mamma och pappa. men ska redan ikväll kolla igenom garderoben och kolla vad jag egentligen har där inne, kolla om jag mot all förmodan kanske saknar något. man vet aldrig, är ledig på fredag så då måste jag packa och inhandla det som saknas.



www.resedagboken.se
alias: josefin_



josefin, en lycklig människa :)

:)


SNART HAR JAG SEMESTER!!! :)




image90

lördag

känns faktiskt som att det är söndag idag men det är det inte, det är bara lördag och jag slutar snart jobba sen är jag ledig enda till på måndag morgon kl sju. jobbat tre dagar nu, sen imorgon är jag ledig sen börjas det igen. men snart så får jag min efterlängtade semester!!! :) det gick att ordna att jag fick vara ledig hela vecka tjugosju så mer överlycklig än vad jag är nu går nog inte att vara. sitter och kollar på sista minuten resor hela tiden när jag får en stund över för det är de jag och björn ska göra den veckan, vi ska ta oss en välbehövd semester till solen. bara njuta av ledigheten, solen och varandra.

nu när midsommar snart är över så känns det väldigt bra att ha jobbat, det är hela åttiotvå kr och tio öre mer i timmen en sådan här helg. joo jag tackar och bugar!! :)

var hemma hos mamma och pappa och fira midsommar igår. efter jordgubbstårtan på eftermiddagen så vart de sällskaps spel för hela familjen, MONOPOL!!! undra vem som vann egentligen, jaaa vi avslutade spelet innan någon vann så vi får helt enkelt fortsätta en annan dag. himelens kul var det i alla fall, det var hur länge sen som
helst jag spelade monopol. sen åt vi god mat sen vart klockan mycket för en som skulle upp och jobba så det var bara att gå och lägga sig och sussa sött :)

ska fortsätta jobba nu, tjing tjong polkagrisstång :)


glad midsommar

image89






onsdag

äckligt vad tiden går fort. snart är det faktiskt juli månad, förstår inte hur snabbt det går egentligen. farligt när man inte ritkigt hänger med i svängarna.


känns ganska lagom med två lediga dagar och sen få börja jobba igen. man hinner njuta men man hinner inte vänja sig alldeles för mycket så att det blir jobbigt att gå tillbaka till jobbet igen. jobbar torsdag till lördag sen är jag ledig på söndag och då ska jag på födelsedags kalas. tänk den här tiden om två år, oj vad roligt det ska bli :)


midsommarafton, ja vi får se vad som hitts på, jobbar ju enda till halv fem så det biir inte världesn störtsa firande för min del inte. lite tråkigt eftersom jag tycker midsommarafton är en av de bättre högtiderna vi har.


fick spruta igår. det gjorde faktiskt ont och det värsta är att det gör nt idag också. kunde inte ligga på vänster sidan och sova för det gjorde för ont. well det går nog övr med tiden ska ni se. ville bara klaga av mig lite sen är det bra för min del.


ska kila ut till ballkongen och fortsätta med min braiga bok jag började på igår kväll nu. sen ska jag gå på ett midsommarfirande för de söta små barnen vid två tiden, de ska sitta där och sjunga alla fina midsommar låtar jag har tränat på i två veckor.

ska träffa mamma sen när hon slutat jobba, ta en sväng på stan och köpa födelsedagspresent och kanske köpa några nya gardiner till sovrummet som nu har fått nya tapeter :) hur söta som helst, vart mycke störra och ljusare rum nu än vad det var innan.

♥ josefin - fast inga toner kan förklara hur jag mår


:)



♥ ♥ ♥

när det blir varma sommardag
så finns du kvar

när vinterisen ligger klar
så finns du kvar

kom ihåg mig då

♥ ♥ ♥




fortfarande tisdag

hoppar över de där jag hade tänkt att göra, eller jaa i alla fall lite av det. tvätten är klar nu och till lunch ska jag äta jordgubbar coh mjölk.

varför känner man skuld när man inte har saker att göra hela dagen när man är ledig? jag har tvättat, bäddat sängen, spillt ut massa tvättmedel i sängen som jag tog bort på en gång. ska det räcka för en dag så att man inte behöver känna de där skuldkänslorna?

hoppas jag kan få tag i någon vikarie de där dagarna, det skulle vara guld värt. en hela veckas semester med älsklingen. vad gör jag om jag inte får tag på nån? PANIIIK!!!


♥ josefin, hoppas på förändringarna här i livet

redan tisdag?!

usch man hinner knappt med så snabbt går dagarna. igår jobbade jag och idag ska jag bara vara så där jätte ledig. idag är den första lediga dagen av två möjliga på ganska länge. det är tur att jag trivs så himla bra på jobbet som jag gör annars skulle jag verkligen inte stå ut att jobba sä här mycket. jobbar igen på torsdag och då ska jag försöka fixa in en vikarie för mig vecka tjugosju så att jag kan få en veckas semester i alla fall. om jag får semester så har jag mina små finurliga planer :)

det skulle inte bli så här fint väder idag om jag fattade väderprognosen rätt igår kväll. skulle ju bli regnskurar och det skulle de blir hela veckan även midsommarafton. mig kvittar egentligen, jobbar ändå hela midsommar så för min del så kan det få regna och vara det där typiska midsommar vädret, kallt och regnigt.

planerna för idag då?!
- tvätta
- laga iordning lunchen
- efter-lunch-promenad
- plocka iordning tvätten
- äta färsk ananas och melon och hoppas på att jag inte får blåsor av ananasen
- plantera om mina blommor i andra krukor
- fixa iordning alla viktiga papper till viktiga-papper-pärmen
- ner på stan en sväng (med andra ord, åka ner för hissen och sedan vara mitt i stan)
- laga mat ikväll, "smeburgare" ska det bli. floores favorit :)
- ikväll? lägga mig tidigt så att jag inte sover bort hela min lediga dag nummer två


♥ ♥ ♥

lördag

sitter på ballkongen och bloggar idag. kom precis hem fårn slagsta, eller som mickan säger :) slagge!!! födelsedagsfirande upphöjt i tre :) freddan, david och pappsen. släkten kom självklart till storstaden på besök :)

ikväll ska jag ut och äta på papas tapas eller om det heter tapas papas :p ska dit med mia och catrine :) äta gott ch prata en massa skvaller. länge sen jag var där nu, himelens god man synd bara att man inte går dit så ofta.

blåser faktiskt lite snålt (som gammlingarna skulle sagt) lite kyligt till och med. kanske ska byta sida och sätta mig på loftet i solen istället. men det negativa med et att jag inte hör musiken  vardagsrummet lika bra. hmm, hur sk ajag göra nu då?! svårt dilemma jag har.. hämtade mys pys  flece istället, kanse ine ser så sommrigt ut men va sjutton.

imorgon ska jag ner på san en snabbis och köpa en pressent till pappa som egentligen fyller år imorgon och det är då familjen ska fira honom, ska nog köpa dt jag titat ut sen ska jag hem till slagge :) och äta tunnis pannkakor :) woohoo, längtat efter papps tunnisar, dom är så himla goda! :)

det kommer winnebäck ur högtalarna :) :) :)

" och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt
och du berätta' att du saknar mig i natt, det gör jag med
det är så tyst nerifrån gatan som det aldrig annars är
det är som om natten här har sett allting och stilla sjunger med
"



♥ josefin, "det går en vind över vindens ängar, det fladdrar till i en tyllgardin"


fredag

hoppsan det är redan fredag,

jobbat idag igen, ikväll ska jag till sysslingen min och fira hennes tjugo års dag. äta tacos och kanske om jag ändrar mig så blir det utgång sen.
imorgon är de ännu med födelsedags firande, pappa, david och fredrik. släkten kommer och om jag går ut ikväll så ska jag inte vara bakis imorgon :p


ska iväg nu, tjing tjong flaggstång!

onsdag

sitter och väntar på att någon målare ska komma och spackla i sovrummet vilket leder till att det inte blev någon sovmorgon för mig. han har ju huvudnyckeln så¨om inte jag hör ringklockan så klampar han ju bara in och då ligger jag där och sover. nej tack, det kan jag klara mig utan. så det var bara till att gå upp. ätit knäckesmörgås till frukost, lite vaniljyoghurt och äppeljuice. den där nya vaniljyoghurten jag hittat är hur god som helst, det är inte den där vanliga från arla utan den är från valio tror jag. göd är den i alla fall.

får se hur de blir idag, shabbi och jag pratade om att jag skulle hjälpa henne att färga hennes hår idag. får se när hon vaknar till liv där hemma i slagsta. annars ska jag inte göra så mycke, lär nog ta en powernap runt lunch tid i alla fall. måste kila ner på stan och köpa födelsedagspresenter till pappa och erika också. sen ska jag inte göra ett dugg efter det. möjligen en powernap till ;)

björn ska spela midsommarsånger på ett midsommarfirande på midsommarafton så igår kväll va det träning och jag har en del av den träningen. det är nämligen jag som kan alla melodier och texter som han bara har fått namn på. det är såna låtar man inte glömmer i förta taget :)

vattnade mina blommor på ballkongen nu på morgonen och upptäckte att en blomma var helt dränkt i vatten. höll på och drukna men som tur var så är jag på min vakt och kunde rädda blomman. hoppas den överlever dränkningen den fick. var ju faktiskt inte meningen.

vart tog solen och värmen vägen? har hört att det bara ska va 16 grader på lördag. men varför då? okej, jag kanske klaga en del på värmen men nu när den är borta så vill jag ha tillbaka den. skönt med värmen men bara om det är lagom varmt vill säga.

ställde faktiskt klockan på halv nio för när målaren ringde igår så sa han att han skulle komma efter frukost någon gång. men hur kunde jag veta när han åt frukost. klockan är ju halv nio nu så jag kunde ju sovit tills nu, men som sagt jag vågade inte ta risken att få vakna upp i sovrummet av någon som står och spacklar, det kan jag vara utan. kan sova efter han gått istället.

vi kanske till och med får tapeserat innan helgen, wiiie! :) man kan ju alltid hoppas, han sa i måndags att han skulle beställa tapeterna igår och jag frågade pappa hur långt tid ungefär det tar att få hem det och han sa att det bara tar en dag så om de inte har alltför mycket att göra så kanske de hinner innan helgen :)

josefin - tänker ibland alldeles för mycket

allergisk?

är jag allergisk mot min älskade mumsiga frukt ananas?!?! PANIIIK!!!! precis ätit ananas och har fått världens blodiga blåsor i hela munnen som svider som attan. kan knappt dricka vatten. trodde det skulle bli bättre av vatten, men ack så fel jag hade vart nästan värre av det. tungan svider så fort jag rör den och min är halv öppen för att jag inte ska klibba ihop blåsorna mot varnadra. AJ!!!! :(


jag älskar ju ananas :(


image88

triss i hjärter?!

♥ ♥ ♥


ska ta en cykeltur till tuna park på eftermiddagen och möta upp jessi där :) hon hade något lurt på gång men fick inte veta vad det var. får helt enkelt hålla tillbaka med min nyfikenhet och vänta tills jag träffar henne.

de ringde precis från jobbet och undrade om jag ville jobba heldag på torsdag istället för min vanliga tid och det tackar man ju verkligen inte nej till. oh vad kul de ska bli i sommar när jag praktiskt taget kommer bo där borta :)

hade min stora städ och tvätt dag igår. tvättade sådana där saker som man inte tvättar allt för ofta, köksmattan, dukar och badrums mattan som hade fått sig en omgång när en viss person inte mådde så bra i lördags natt (inte jag som mådde dåligt)

provade mitt strykjärn igår som jag fått begangnat av mormor och morfar när jag flyttade. jätte snällt av henne att ge bort det men det funkar inte så där jätte proffsigt. skulle bara stryka några dukar igår, knappt det gick så nu ska jag ge mig ut på en strykjärns jakt någon dag.

vill måla om badrummet, har en tok bra idé i huvudet men när jag ska försöka att förklara det så går det inte lika bra. vill ha ljst men ändå med lite färg o lite konsigt mönster skulle inte va helt fel det heller. ska nog börja med att mäta alla väggarna så att jag vet ungefär hur stor ytan är som ska målas. funderar på vitt med ett oliv-ljus-grönt mönster på ena väggen. skulle kunna bli väldigt snyggt. det ser i alla fall snyggt ut i mina tankar så varför inte?! :)

kom precis en nisse eller jaa en ung nisse och skulle kolla på vår porttelefon som är trasig. han sprang ner och provade och som vi sa till den andra nissen som va här för någon månad sen så funkar den inte. både den äldre nissen och nu den yngre sa att han skulle kolla på det och se vad han kunde göra. får se hur länge det tar innan det händer nåt den här gången.

ska köpa en present till min syssling idag när jag åker till tuna park. undra bara vad jag ska hitta på. hon fyller ju ändå 20 år :) hmm, måste hitta på något extra bra. några förslag?

varför inte?! :)

pratar du fortfarande med den du kysste senast?
- jaa, skickade precis ett sött sms till den personen

har du sett din bästa vän gråta?
- ja

vad åt du senast?
- en blodgrape

är du polare med grannarna?
- grannarna i slagsta är jag riktigt bundis med, de nya grannarna här på smedjegatan hejar man lite snällt på men kalle här i lägenheten bredvid är jag nästan lika bundis med som grannarna i slagsta. kalle är två år och hur söt som helst :)

vilka språk talar din mamma?
- svenska och lite engelska

vilka länder har du bott i?
- sverige

när åkte du bil i mer än 15 minuter senast?
- i lördags när vi åkte till katrineholm och fira kusin vitaminen på studenten

suger det här?
- väntar ju i alla fall bara på att tiden ska gå så jag kan byta tvätten i tvättstugan, så varför inte?!

har du varit på stranden?
- jaaaaaa..

minns du din/dina musiklärares namn?
- jaa klart jag gör
ulla :) den bästa
snövit?! heeeel konstig
johan :) årbys musiklärare
sen han gubben vi hade på rinman kommer jag inte
ihåg vad han hette, trro det var gunnar men är inte säker

hur bra är sin syn?
- nästan perfekt

har du varit på party?
- oojaa

skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?
- om det är något slags galler emellan mig och hajjarna så skulle jag lätt kunna göra det :)

har du vart utomlands?
- jaa och jag skulle vilja åka tillbaka dit igen, snaaaart

var är dina syskon just nu?
- en skulle iväg med klassen och bada och den andra är nog på väg ill jobbet nu

vad var den senaste drömmen som du minns?
- kommer inte ihåg ...

vilken tid gick du upp imorse?
- vid åtta tiden när björn åkte till jobbet

vad ska du göra i helgen?
- gratta pappa som fyller år och träffa släkten

vad står det i det fjärde smset i din inkorg?
- "tjo. och tack för allt hur är det med dig nu?"

har du färglinser?
- nej men fundrar på att skaffa

vad gjorde du klockan två inatt?
- sov som en stock

vad är det första du gör på morgonen?
- tar mitt p-piller

vad ska du göra efter det här?
- springa ner till tvättstugan och byta tvätt

måndag

det var trevligt i helgen. men tyvärr var det lite mindre roligt igår morse när jag vaknade. den extrema bakis dagen kunde jag få hoppat över. det är då man tänker på varför i hela friden man drack så mycket och man säger samma sak varje gång "aldriiiiig mer" men sen sitter man där i alla fall några veckor/månader senare.

men nu blir det faktiskt lite lugnt med det ett tag, folk börjar på sina sommarjobb och snart börjar också mitt sommarjobb som jag verkligen längtar efter.

värmen!!!! jag känner mig som en pensionär. värmen tar kål på mig!!! blir helt trött och slut av den. man kan inte sova på nätterna på grund av värmen och man kan inte va uta utan att antingen svettas ihjäl eller bränna sig. meeen man ska väl inte klaga egentligen?!

ska snart börja planera höstens resa också. en är i alla fall planerad men inte bokad sen så har jag en dröm att resa till ......... och dit ska jag försöka att komma i höst :) men sen vill jag ju åka till ...... också, men det får vänta till david har slutat skolan, för då ska han och jag åka dit. det planrade vi redan förra året. ohh vad jag tycker om att resa. se andras kulturer, se hur folk har det någon annanstans än i sverige, se något annat överhuvudtaget, något annat än sverige.




image84

image85

image86

sjung om stdentens lyckliga dag!!!!

grattis på er stora dag, gustav, emmy och oskar :)



image83


AVUNDSJUK!!!

ångest är väl egentligen det rätta ordet, har det redan gått ett heeelt år sen jag tog studenten? vad har jag gjort med det året? (paniik) jobbat, vart ute och rest, flyttat hemmifrån, jaa men sen då? vad har jag mer gjort?


fredag

sjung om studentens lyckliga dag..?! tralla laa la laaa.. neej du, imorgon tänker jag fly staden. åker till katrineholm och firar min kusin istället. jag vill inte sitta på ballkongen och se hur roligt alla har. det är menigen att JAG ska ta studenten ju, det är ju min grej, de är vi som är födda 87 som ska ta studenten. det var ju vi som gjorde det sist så varför ska några andra göra det nu? neeej jag åker till katrineholm, sen kommer jag tillbaka lagom rolig och festar vidare här.


:)

fortsättning föjer?!?!

herre guuuuuuud, fortsättning följer på CSI!!! kan man göra så? kan man överhuvudtaget tillåta något så förskräckligt? usch, eric är han död? det går ju inte, hur ska det nu fortsätta? hur ska CSI teamet klara sig utan honom? det kommer dom nog inte. lita på att jag kommer sitta klistrad framför tv:n nästa torsdag!

/ jossan

SOMMAR!!!!!

image82









tisdag

redan tisdag, hoppsan vad tiden går fort. kvällen igår gick bra, var förvånad att det inte hände någonting. det brukar ju alltid göra när jag jobbar kväll så jag tyckte ju att det var så konstigt lugnt på något sätt. men sen kom smällen, jaa och då menar jag verkligen smäll. var inne hos en vårdtagare, hade låst min cykel som vanligt utanför och sen hör jag bara världens smäll. jag trodde direkt att det måste vart någon snorunge som kastat en boll på ytterdörren så jag stack ut huvudet och skulle skrika på dom, men det fanns ju inte snorungar utanför utan solen sken och det var inte en enda människa utanför. då sa gubben innefrån att det kunde varit sopnedkastet för det brukade tydligen låta när någon slänger sopor menade han då. sen när jag var klar hos vårdtagaren så kom jag ut som vanligt till min cykel, men cykeln var inte som den brukade vara utan då var det mitt fram däck som hade sprängts sönder så det var ju totalt kaputt. så det var bara till och vandra vidare runt torshälla utan cykel.


ensam på torshällas gator

har ingen som helst lust att jobba ikväll. vill inte jobba själv, cykla runt till alla pensinärer i torshälla helt ensam är ingen dunder hit för min del. gillar det inte alls, tur att jag inte jobbar allt för många kvällar i sommar i alla fall. tror det är fem styckna eller nåt liknande.
jag älskar ju jobbet, men då jobbar jag helst dagar då man är några fler. man har någon att fårga om det skulle hända något och framför allt man har någon att prata lite skit med.


hoppas jag överlever kvällen!!!!!!!


klockan kvart över sex en söndags morgon

jaa tänk vad mycket man får se och inte se då. bor mitt inne i stan o vanligtvis brukar man ju i alla fall se några personer som är på väg någonstans men igår morse när jag skulle åka till jobbet vid kvart över sex tiden va det inte en kotte ute. ingen som halv kuta till tåget inte ens n¨gon buss susade förbi. kände mig faktiskt ensamast i hela världens. nästan som att det bara var jag som var tvungen att gå upp så tidigt för att jobba, var det bara jag som jobbade igår?! jaa igår undrade jag faktiskt.
såg två ungdomar vid rothoffsparken som antagligen var på väg hemåt från efterfesten, de såg lite halvslitna ut. tror faktiskt inte att två ungdom i den åldern är och tar en morgon promenad så tidigt på en söndags morgon.
när jag närmade mig slagsta så såg jag de första bilarna. tänkte nästan att jag hade gått upp en eller två timmar för tidigt för att det varkligen bara var jag som va i farten. men så vart det inte för när jag närmade mig torshälla så såg jag fler och fler som skulle åt vårdcentrals hållet så alla klockor i lägenheten hade inte ställt om sig av sig själv mitt i natten.

idag ska jag jobba kväll och alltid när jag ska jobba kväll händer det någonting som egentligen aldrig händer men just när jag ska jobba så händer det. okej jag har inte jobbat så många kvällar men ändå ska det hända saker de få gångerna jag har jobbar.
får verkligen hoppas på att det inte händer någonting. har inte tid med det, alla vill ju ha just sin hjälp samma tid som alltid men om nåt händer så är det klart allt blir förskjutet och jag som kommer cykla runt överallt måste verkligen hålla mig till tiden annars blir de (söta?) pensinärerna sura och då ångrar man nästan att man klev upp imorse.

trodde jag skulle få vara ledig imorgon, tänkte att jag "äntligen" får jag göra det där man gör när man inte jobbar, städa, tvätta, plocka iordning och damma men jag slapp det :) jobbar imorgon med men för hoppningsvis är jag ledig på onsdag, men man vet aldrig. känner att jag i alla fall behöver en liten ledig dag innan jag ska jobba på torsdag och fredag igen.


dagens...
oh noo:
björn åt upp alla goda mackor till frukost.
ahaa: ikea blyertspennorna har blivit smalare, beror det på snålhet eller är det miljövänligt?!
måste göra: gå hem till slagsta, äta en snabb lunch dör sedan cykla mot torshälla och jobbet.
måste göras efter jobbet: slänga mig i sängen och somna så där ljuvligt.


  
hibiscus


försvann bakom husknuten

ska över till den södra delen av eskilstuna idag och grilla på en förhoppningsvis solig ballkong. tror faktiskt att den ballkongen är lite soligare än min för där sol försvann bakom husknuten för ett tag sen. men förhoppningsvis tittar den snart fram bakom den andra husknuten och steker min fräkniga näsa på loftet istället. ska nog sätta mig där en stund innan vi ska åka iväg.

ut i solen och stek era fräknar nu :)  image80




är dom inte för söta?!
jag skulle också vilja få en sån där tok gullig puss

image81

sommar och soliga dagar :)




image80

lördag

jaaha, då är ännu en arbetsdag avklarad, okej den kansek inte va så lång men ändå, jag har jobbat idag ;) jobbar en kortis dag imorgon med, men sen på måndag smäller det på stort för då ska jag jobba kväll och det blir några fler timmar än vad det vart idag.

det är de jag säger linda, stegen får ta och anställa dig på heltid och trean får anställa mig på heltid sen är vi nöjda och glada :) tänk va bra det skulle vara?!

idag? jaa det är frågan, kanske ska över till björns föräldrar ikväll och äta men inget är bestämt än. får se hur det blir helt enkelt. har ingen som helst aning vad jag ska hitta på tills ikväll, hade ju egentligen en tvätt tid men det ser ut som att jag hoppar den, vem vill vara inne och tvätta en sån här dag då solen skiner som bäst?! inte jag i alla fall, det kan jag göra nån annan dag när det regnar och är tråk väder.

ta bort det här fula nagellacket ska jag i alla fall göra idag, om jag får tillfälle kanske jag ska köpa ett nytt nagellack. ja den som lever får se helt enkelt.





ikväll :)

csi


CSI


criminal minds

criminal minds

fredag

äntligen fredag, så många som tycker så för att dom är lediga i helgen, en annan är inte ledig för en på tisdag. well well, har i alla fall sjukligt kul på jobbet så det skadar ju faktiskt inte :) som en sa idag, "innan den här dagen kommer alla ha ont i skrattmuskeln i alla fall" o det var så sant, fast jag gick hem vid två tiden så kommer jag ha världens träningsvärk i mun giporna för att jag skattat så mycket idag. oh vad jag trivs på det där jobbet!


heltids anställ mig NUUU!!




gör som du alltid gör linda ;) kommentera!!!

tudels :)




liljekonvaljer

årets liljekonvalj bukett jag plockade härom veckan :)

RSS 2.0